Каква е разликата между страстта, любовта и обичта

Разликата между страстта, любовта и обичта

Защо е важно да не забравяме разликата между тях.

Прекрасни момичета и момчета, всеки човек който иска да живее, не просто да съществува, продължава да търси идеалният партньор, докато не го открие. Човекът, с който да продължи напред в обич, разбирателство и подкрепа.

Точно това е и мисията на Агенцията ни за запознанства в София  – Diamond Love, да помага на хората да се открият.

Когато търсим нашата сродна душа е много важно да си припомняме всеки ден, каква е разликата между страстта, любовта и обичта. Да си припомняме какво ни отдалечава или приближава към мечтания партньор.

1. Страст

Представи си, че се разхождаш сред необятно поле осеяно с макове. Вървиш сред тях, наслаждаваш се на красотата им. Погледът ти се спира точно на един конкретен мак. Толкова си привлечен от красотата му, че не можеш да устоиш, навеждаш се и го откъсваш.
Вече е в ръцете ти, не можеш да отделиш поглед от него. Гледаш го непрекъснато, радваш му се. И така продължаваш по пътя си, доволен и усмихнат…. Докато макът не увехне и не го изхвърлиш, за да потърсиш друг. Това е Страстта.

2. Любов

Отново вървиш из полето, радваш се на красотата му. И отново погледът ти се спира върху едно конкретно стръкче мак. То ти се струва по-различно от останалите. Сякаш ти говори и сърцето ти го чува. Навеждаш се внимателно, виждаш само него. Не смееш да го докоснеш, за да не го нараниш.

Гледаш го, гледаш го, иска ти се времето да спре, да останеш там до него и завинаги. Иска ти се нищо да не ви разделя. Да умреш дори, само винаги да си го него… Но внезапно подухва ветрец и довява до теб омайващия аромат на някакво друго цвете. За миг забравяш за мака и тръгваш, за да откриеш откъде идва това прекрасно ухание. Макът остава в сърцето ти, усещаш мъка, когато мислиш за него, но… всичко това е вече минало… Това е Любовта.

3. Обич

Продължаваш да вървиш сред полето. Погледът ти танцува с вятъра. Изведнъж го виждаш. Стръкче мак, което сякаш е създадено за тази ваша среща. Сякаш ти си бил създаден за тази ваша среща. Сядаш близо до него. Не можеш да откъснеш очи.

Знаеш, че най-сетне си намерил мястото, на което принадлежиш. Намерил си себе си. Това стръкче мак става смисълът на твоето съществуване. Грижата за него става твоята мисия. Правиш всичко възможно, за да го опазиш и да удължиш живота му. И оставаш там завинаги… безрезервно, отдал сърцето си за него. Това е Обичта.

Ако и ти си решил да търсиш Обичта, свържи се с нас, Очакваме те: За контакт с нас

Защо да ни е трудно и да очакваме чудеса, да се доверяваме на случайността, като има и по-лесен начин!!!

Ако е интересно за теб да откриеш какво е важно за да създадеш хармонична връзка, прочети още: Нашите статии „Още полезно за теб“