Нещо, което скриваме ще поражда у нас неувереност, докато не признаем, че това нещо сме самите ние. 

Запознанства Нещо което скриваме ще поражда у нас неувереност, докато не признаем, че това нещо сме самите ние. 

Самооценката и увереността при създаване на запознанства

Почти всеки ще се съгласи с твърдението, че добрата, здрава самооценка е много важна, но малцина разбират как да стигнат до осъзнаването на собствената си значимост.
Нашата самооценка се образува от мислената представа на всички понятия, формирали се през преживените ни години. Тази представа е така отпечатана в подсъзнанието, че започва да живее сама за себе си, а ние просто забравяме, че сами сме я създали. Забравяме, че можем да я отменим и направим отново.

Как се образува самооценката?

В детството, когато се образуват ценностите ни, ние попиваме представата за себе си от околните. Ако детето е виждало у родите си любов и поддръжка, когато порасне ще се отнася към себе си добре. Ако обаче е търпяло ругатни, усмиване и унижение, то в такъв човек се изработва много ниска самооценка.
По-късно влизайки в света на възрастните, новите запознанства налагат върху нас свой отпечатък. За съжаление, ако сте свикнали да придавате огромно значение на неизбежните житейски разочарования, то напълно възможно е точно разочарованието да стане главна част от вашия имидж.

Животът е пълен с периодични разочарования, душевна болка, поражения и проблеми.

Ако не сме внимателни тежестта на тези разочарования ще ни отнесе към дъното. Укрепвайте своята самооценка, за да поддържате здрав имидж. Това което мислите за себе си, ще ви превърне, в това което действително ще сте.

Повишете самооценката си.

1. Вие сте уникално човешко същество – никой друг не мисли, не изглежда и не би постъпвал по-добре от вас. Радвайте се на мисълта, че сте добри такива, каквито сте.
2. Можете да направите всичко, което поискате. Потънали в рутина забравяме, че съществуват неограничени възможности. Често дори не се замисляме, какво можем да постигнем полагайки усилие.
3. Вие имате безгранична власт над себе си. Става дума да избирате собствения си начин на мислене.

За какъвто се мислите, такъв ще станете:

– плахите мисли, създават плах човек
– уверените мисли, създават уверен човек
– слабите мисли, създават боязлив човек
– силните мисли, създават решителен човек
– неосъществимите мисли, създават непрактичен човек
– самосъжалението води човек все да се самосъжалява
– ентусиазираните мисли, създават енергичен човек-
нежните мисли, раждат любящ човек

Вие сте отговорни за създаването и запазването на вашето отношение към вас като човек.

Бъдете признателени към себе си. Често мислете за положителните си качества. Мислете и за отрицателните, които не харесвате и търсете начини да ги променяте, защото можете. Приемете се такъв какъвто сте. Осъзнайте, че не е необходимо да сте някой друг. Точно тогава можете с лекота да промените каквото пожелаете в себе си и да станете различни.

Когато искате да откриете партньор в живота и търсите запознанство, бъдете каквито сте.

Не се представяйте за:
– по-умни
– по-богати
-по-способни
-по-отговорни
– и какво ли още не
Не се представяйте за човек, който не сте, само за да се харесате. Въпрос на време е този образ да се сгромоляса върху вас самите.

Искате да се запознаете с човек, който да ви приема и обича каквито сте. Най-важното е да заложете на честността, откритостта и прозрачността, на това което в действителност сте от самото начало.
– Ако не ви е вървяло в отношенията още в млада възраст- забравете за това.
– Какво от това, че преди сте претърпели неуспехи в любовта и връзките си.
Единственото, което си струва е, как мислите сега и как ще постъпите после. Като поверите себе си на собствените си сили, а не на съдбата, късмета и какво ли още не – ще намирате сили да се справяте със всяка житейска ситуация. и да откриете партньорът, който търсите.
А ние от Агенция за запознанства в София – Diamond Love ще сме щастливи да извървим този път заедно.

Важни показатели при избор на партньор от противоположния пол – Част 2
Важни показатели при избор на партньор от противоположния пол – Част 1
Пасивно Членство за дами

Защо да се довериш на агенцията за запознанства?