Проучи братята и сестрите на потенциалния си партньор, преди да се впуснеш във връзка

Проучи братята и сестрите на потенциалния си партньор, преди да се впуснеш във връзка

Изключително важно за създаването на хармонични отношения е вие и потенциалният ви партньор  е дали сте единствени деца или ако не сте, имате ли по-малки или по-големи братя и сестри, това определя шансовете ви като двойката

Единствен деца – двете разглезени деца – звезди – тя принцесата, той малкият принц, не са чудо. Всъщност те не търпят никого до себе си върху своя пиедестал. Те просто прекалено дълго са стояли сами там горе. Дебелоглавите единствени деца би трябвало тепърва мъчително да се научат, че бракът е партньорство с даване и вземане, с компромиси и отстъпки, а не безгласно съревнование.

Още по-трудно е при връзка между две средни деца. Отстъпките и компромисите се простират докъдето поглед стига. Примерно, ако той с удоволствие ходи на лов, тя кръстосва горите и полята, макар че нищо не мрази повече от това. Той пък години наред къмпингува с нея на морето, въпреки че обича планината, но премълчава, за да не я разочарова. Рано или кьсно идва това, което трябва да дойде: ненавист, таен яд. Сега съществува само един изход: край на компромисите. Средните трябва ясно и точно да поделят собствените си необходимости. В противен случай връзката им е обречена.

Изтърсачетата  – тогава хаосът е направо програмиран. Необходимо е да се положат големи усилия при взаимоотношенията, за да се държат далеч лошите последствия. Отговорност или удоволствия? По този въпрос няма дълго да се церемонят. Животът е кратък! Разглезени, несериозни и доволни, родените последни деца тичат към гибелта на брака си. Финансите обикновено са на минус, телефонната сметка още не е платена, но въпреки това двамата тръгват на пътешествие в чужбина. Един път се живее! Въпреки всичко не се обезкуражавайте. Бихте могли да поработите върху себе си. Необходима предпоставка е само любовта. Също и силната вяра в съвместното щастие. Но нея трябва да я имате и без това!

Ако сте първороден

Когато си се появил първи на този свят, още в люлката ти вече си шефът. Още от първата секунда всичко, което малкото ангелче прави, радва неудържимо родители и роднини, фотографиите и видеофилмите запечатват толкова невероятни неща, например първия млечен зъб или първите стъпки – бебето се пъчи гордо и още отрано проявява маниери на звезда. Първородните и по-късно остават в светлините на прожекторите – амбициозни, твърдоглави и прилежни, те винаги се мъчат да отговорят на очакванията, които целият свят им възлага. Стремящи се да поддържат високите успехи, те често се страхуват да откажат, престарават се, пресилват се и се напрягат. Към тях пасва най-добре най-младият член на семейството, който възприема живота леко и е ужас за перфекционизма.

Ако сте средно дете

Може без колебание да се доверите на средното дете, тъй като е свикнало още от малко да пази тайните на по-големите и по-малките си братя и сестри. То е дискретно, майстор е на компромисите и е най-подходящо за помирител. На него са му присъщи уравновесеност и търпимост. Поради това средното дете често има чувството, че е между чука и наковалнята, и се чувства потиснато от другите. Поне в собственото му семейство е така. Затова приятелството означава много за него. Идеалното партньорство е с последно или средно дете.

Ако сте изтърсаче

Изтърсакът обича слънчевата страна на живота. Тъй като е разглезен от всички като най-дребния потомък, където и да отиде, все са се опитвали да го държат далеч от лошото. И изтърсакът притежава свободата на глупостта!
От безгрижността на детските дни последното дете пристъпва колебливо в живота на възрастните. Според него отговорността определено не е негова работа, когато трябва да обмисля с прозорливост бъдещето и плановете за живота. Но то е обичливо, сърдечно и грижовно – преценяващо себе си и близките си, то по никакъв повод не би ги извадило от търпение. Най- добър партньор – първороден, който да организира съвместния живот с принципно хаотичния изтърсак.

Още по темата как да се предпазим от неподходящ партньор прочети тук,